Terugblik op St.Vincent ZLU 2015

zlu

“Terug in de tijd en de favorieten op St.Vincent (int)”

Als u dit leest zijn de duiven van St.Vincent onderweg naar hun basis en zullen vanavond ongetwijfeld de eerste meldingen binnenkomen op de diverse meldsites. Wij kijken nog even terug op verleden jaar.

Gelost om 6.45 een half uurtje eerder dus meld de eerste Franse duif zich om 18.46 zich in Le Frepont aan de westkust. Nationaal en tevens Internationaal overwinnaar werd Claude Ledoux uit Enquin die zijn duif klokte om 19.04 uur op een afstand van 802 km. In BelgiƩ gaat de overwinning naar Marc & Geert Pollin die daarmee de 2e nationale overwinning in een week boekte. Ze klokken op een afstand van 896 km om 21.20 uur. In Engeland is de overwinning voor de man / vrouw combinatie Geoff & Catherine Cooper die ook plek twee opeisen en Internationaal 3e en 10e worden. Zij klokken hun 2 duiven op 20.02 en 20.14 uur op een afstand van 853 km en tevens de snelste serie 2 hebben.

In Nederland is het wachten tot 21.52 uur voor de eerste en enige duif zich die zelfde dag meld. Op een afstand van 915 km is het de “Tarzan” van Frederik Leliaert die na vele uren van spanning de nationale overwinnaar wordt en hiermee Frederik 2 de 4 nationale overwinning bezorgt.

De top 10 van verleden jaar

– Frederik Leliaert
– Albert van het Hoofd
– Herman de Jong
– Marcel Tromp
– Emiel Adriaansen
– Kees Droog
– Jelle Jellema
– M. Houtekamer

Was het verleden jaar een oosten wind zien we nu hoofdzakelijk een sterke westenwind. Dit zal zeker leiden tot meerdere aankomsten vanavond. Kanshebbers dit jaar we wagen er ons haast niet aan maar gezien de resultaten van afgelopen weken doen we toch een voorzichtige voorspelling.

Winnaar van de 3e – 10e en 18e Nationaal Barcelona Jelle Jellema is topfavoriet. Winnaar Pau 2016 en Barcelona 2015 Kees Droog laat ook zien dat zijn duiven de forme hebben en is dan ook een van onze kanshebbers. M houtekamer uit Oud Sabbinge, dit jaar al weer flink op dreef en op Barcelona 5 prijzen van de 5 gezette duiven met twee absolute kopduiven is tevens een van de favorieten. Vincent Vork uit Noorden is ook bezig met een ijzersterk seizoen en pakte al 2 kopprijzen op Pau en St.Vincent met een 11e en 16e plek.

Batenburg van de Merwe meld zich ook elke week weer in het snuitje van de uitslag. Nico Tettero is in onze ogen een groot kanshebber die aan een uitstekend seizoen bezig is. Nog wat namen om in de gaten te houden,

– team Vollebregt
– Martin de Poorter
– Fre de Boer
– Sven van Houten
– Bas Weijers
– Gerard Schalkwijk

Maar het is natuurlijk koffiedik kijken. Bovenstaande liefhebbers zijn bezig aan een goed seizoen maar zoals je weet.

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst

Allen succes

Fondreporter

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado