Frank Zwiers wint Nationaal St.Vincent

frankzwiers

“Een 1e Nationaal met echt winnaarsbloed”

Met veel machtsvertoon weet Frank Zwiers uit Breda de enige nationale klassieker met middaglossing op zijn naam te zetten. Frank is naar zijn start in 2011 uitgegroeid tot éen van de beste langste afstandspelers die we in Nederland kennen en wint nu Nationaal St.Vincent

Zijn hokbestand is opgebouwd uit het beste van het beste van Arjan Beens, Jelle Jellema en Mark van de Berg.

In 2013 twee jaar na zijn herstart weet Frank op de loodzware Tarbes reeds de 1e NPO en 5e Nationaal te winnen. In het zelfde jaar volgen nog enkele topnoteringen te weten de

– 7e NPO Cahors
– 13e NPO Bergerac
– 18e NPO Dax

Dit allemaal met een handvol 2-jarigen en jaarlingen. Een superstart dus voor deze jonge liefhebber. Nu 3 jaar later weet Frank de kroon op zijn korte maar impossante fondcarriere te zetten door het winnen van de 1e Nationaal St.Vincent.

Slechte start

In de aanloop naar St.Vincent ging het niet zo als Frank zich had voorgesteld de duiven zaten niet naar zijn zin. Na een bezoek aan de dierenarts bleken de duiven last te hebben van tricho en waren de koppen niet helemaal zuiver. Tegen het geel werd een kuur van 4 dagen over het voer voorgeschreven en tegen de koppen kwam er een middeltje in het water. De zaterdag erop werden de duiven ingekorfd en kwamen goed naar huis. Tot twee weken voor inkorven de twijfel bij Frank weer toenam en opnieuw werd er een bezoek gebracht aan Henk de Weerd. Conclusie coccidiose en ornithose. Op advies van Henk werd het stro uit de hokken verwijderd en de hokken 2 dagen achter elkaar uitgebrand. Tegen de coccidiose werd een tablet Belgamagix gegeven en daarna 4 dagen een ornithose kuur. Op zaterdagochtend kwam er nieuw stro en voelden de duiven een stuk beter aan. Toch werd er een beetje sceptisch gekeken naar het inkorven voor St.Vincent omdat misschien door het gebruik van medicijnen de conditie niet goed genoeg zou zijn.

De winnaar

De winnaar is een prachtige blauwe doffer die door het leven gaat al Le- Bernard en in 2015 de 12e NPO en 26e Nationaal St.Vincent won. Hij was dus niet aan zijn eerste proefstuk bezig. Aan vaderskant is het een kleinzoon van de 3e Nationaal Bergerac van Koop Kiekebelt en tevens een volle zus van Het wonder van Drijver de stammoeder van het hok Mark van den Berg, IJsselmuiden. Verder zijn we aan vaderskant nog de 1e Nat.Brive 2003 en de 1e Nationaal Bergerac. Via moederskant is het een kleinkind van de 1e Nat.Brive en superkweker de Brive van FFP / Raymond Molenveld éen van de beste kwekers die er op het moment bestaat. Half broers en zussen van Le Bernard wonnen o.a.

– 5e NPO St.Vincent ’15
– 17e Nationaal St.Vincent ’15
– 9e Nationaal Bergerac ’12
– 18e NPO Dax ’13
– 20e NPO Bordeaux ’15
– 26e Nationaal Orange ’11

Een winnaar dus uit een echte winnaars familie.

Lebernard

Nationale overwinning

Ondanks de slechte seizoenstart maar door veel observeren en tijdig ingrijpen weet Frank de eerste echte marathonvlucht met veel overmacht op zijn naam te schrijven. Frank nogmaals van harte gefeliciteerd met deze overwinning.

Een goeie blijft een droom maar door kweken en spelen uit het beste is deze overwinning terecht gekomen bij een zeer sympathieke en gedreven melker.

Klik hier voor de afstamming van Le-Bernard

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado