Frank Oosterhof Hoogvliet, bijhuis en schatbewaarder Klip – Verhagen

Op 3 december 2011 kwam er door een totale verkoop een einde aan de succesvolle formatie klip – Verhagen uit Rotterdam. 15 jaar lang stonden ze aan de top en vele kampioenschappen werden er gewonnen aan de zuidhoek. Duiven die er bij elk weer waren en altijd in de kop van de uitslag te vinden waren gingen op die zondag de hele wereld over.

De combinatie is niet meer maar de schatbewaarder en het bijhuis van Klip – Verhagen nog wel. We hebben het over Frank Oosterhof uit Hoogvliet onder de rook van Rotterdam. In de loop der jaren heeft hij bij de bron aan de Zuidhoek uit alle toppers duiven gehaald en dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd.

Het begin

Als jongen van een jaar of 11 vind hij in de Rotterdamse haven een duif die niet meer vliegen kon. Frank neemt deze mee naar huis en zo is zijn duivenmelkers loopbaan begonnen. Als de duif ontsnapt is het de vader van Frank die zorgt dat er nieuwe duiven komen en vanaf 1983 gaat Frank zelfstandig vliegen vanaf het duivencomplex aan de Contstanzastraat in Hoogvliet waarin die tijd ook mannen als vader en zoon Hamstra, A. Olree en Aad van Wingeren zaten. Door veel bij deze mannen te gaan kijken leerde Frank de kneepjes van het vak en werd hij zelfs jeugdkampioen van de Federatie Zuid-Hollandse eilanden.

In 2005 gaat Frank met zijn vrouw in Hoogvliet wonen en in de tuin komt een hok van 12 meter in hoekvorm te staan. Een gedeelte van het hok staat op het zuid-oosten het andere op het noord- oosten. Een jaar eerder was er al regelmatig contact met Arjan Verhagen en toen het hok klaar was verhuisden er al snel meerdere duiven uit alle toppers van de combinatie naar Hoogvliet.

De verzorging

Hier wordt het klassieke weduwschap gevlogen die afgelopen jaar op 21 januari werden gekoppeld, na het grootbrengen van de jongen worden ze gescheiden en zit het spel op de wagen. Vanaf de eerste vlucht gaan ze allemaal mee tot een 3-tal weken voor de eerste overnachting, in deze weken worden ze wel veelvuldig gelapt om het ritme erin te houden. De doffers trainen tweemaal daags verplicht. Het voeren gebeurt hier in het potje in de broedbak ‘s morgens 1/3 en ‘s avonds 2/3 vlieg/weduwschaps voer. Een 5-tal dagen voor inkorving wordt er zwaarder gevoerd met super energie van Matador. Bij het inkorven wordt meestal alleen de broedschotel om gedraaid maar een enkele keer wordt ook wel de duivin getoond. Dit is een beetje aanvoelen zegt Frank hierover.

Medische begeleiding

De medische begeleiding wordt gedaan door dierenarts Marien die maandelijks wordt bezocht om te kijken of alles volgens plan verloopt en indien nodig wordt er actie ondernomen. Tweemaal per week wordt er Forte Vita gegeven en naast de verplichte paramixo enting wordt er geënt tegen paratyfus.

Jonge duiven

De jonge duiven worden vanaf het schapje gespeeld en gaan elke vlucht mee, veel ervaring opdoen is hier erg belangrijk en tevens een goede selectiemethode. Als jaarling krijgen ze dan enkele dagfond vluchten en een 2-tal overnachtingen waarop ze minimaal 50% prijs moeten vliegen.
Na het seizoen mogen ze nog een keer op eieren komen en worden ze gescheiden, wel gaan ze in de wintermaanden dagelijks los ook als het weer minder is.

Versterking

De laatste jaren is er wel wat versterking bijgehaald onder andere bij Jelle Jellema, A.P.Overwater, Ger Bijenhof, Bennie Homma, gebr.Limburg en de Fam.Luineburg die zich al goed hebben laten zien op de middaglossingen, onder andere bij Albert van de Hooft wonnen twee kleinkinderen van het Zwart Goud van Jellema dit jaar prijs op Tarbes.

De beste duiven over het seizoen 2011 zijn,

Het oliepotje een 50% Klip – Verhagen uit de lijn van de super 109 en Fransie de ’85

Concordia een rechtstreekse Klip – Verhagen uit de 001 van A.P.

Miss Luinenburg een rechtstreekse van de Fam.Luinenburg 3 keer mee 3 keer prijs

Dit alles resulteerde in het 1e Onaangewezen en 5e Aangewezen kampioenschap in de LMO. In 2012 zullen ze zeker weer rekening moeten houden met Frank dus de concurrentie is gewaarschuwd.

De combinatie is niet meer maar de schatbewaarder zal de eer zeker hoog houden.

Powered by WordPress | Designed by: SEO Consultant | Thanks to los angeles seo, seo jobs and denver colorado